pondělí 16. března 2009

Psychotesty v praxi

Nač se učit tři semestry psychodiagnostiku, když je to tak profláklé? Právě mi kamarád, který jde na pohovor do zahraniční firmy, řekl, že ho čekají i psychotesty. Nechápu, jak mohl být tak klidný, divnějšího člověka totiž neznám a protože mi vážně nepřipadá normální, začala jsem vymýšlet, jak mu sehnat posudek (jako kdysi jednomu barvoslepému klukovi, který chtěl dělat autoškolu:)). K mému překvapení byl pro jeho klid důvod… Paní z personálky mu totiž do telefonu jedním dechem s informací, že ho čekají psychotesty, sdělila, že až se budou ptát na oblíbenou barvu, musí říct modrou nebo bílou a V ŽÁDNÉM případě červenou! Taky mu odtajnila, že až bude kreslit strom, musí mít velkou korunu a pevné kořeny. Tak k čemu jsou týdenní kurzy interpretace kresby stromu, když ho všichni včetně na první pohled nenormálních ajťáků s tričkem od pudingu budou mít košatý?

8 komentářů:

Markus řekl(a)...

rozebíráte týden druhy stromů? Mě by zajímalo, jestli má nějaký význam, když mám sice rozvětvený strom, ale bez listů :-)

Enykl řekl(a)...

Tak podle výkladu: Listy = lehkost, mladistvost, snění, estetično, potřeba uznání;

takže jsi asi těžký, starý, ošklivý realista bez potřeby uznání nebo co..:)

Anonymní řekl(a)...

To je celkem pěkná ukázka těch sraček, do kterých všichni nakonec zabředneme. Hnus.
personální: "proč bychom měli dát to místo mluvčího naší firmy vyrábějící alabastrové hajzly právě vám?"
uchazeč: "pane lorde mistře personální řediteli, měl byste mi to místo dát proto, že se o výrobu alabastrových hajzlů zajímám od doby, kdy jsem se naučil chodit na hajzl. ještě jsem ani pořádně neuměl mluvit a už jsem uvažoval nad tím, jak upravit tvar hajzlštětky tak, aby odstranila jakýkoliv druh přischlých hoven..."

ať už jdou všechny ty firmy, manažeři, a jiní píčusové laskavě do prdele i se svými psychotesty, flipcharty a brainstormingy. pak se tady ještě někdo bude divit, že dochází k ekonomickým, rodinným, náboženským a jiným krizím, když tady všichni ze sebe dobrovolně děláme zmrdy a poskoky různých sráčů, abychom dosáhli na vysněné úvěry, hypotéky, auťáky a jiné.

fuj, to jsem se zas jednou nasral... už radši držím hubu.

Enykl řekl(a)...

Bali: zkus třeba vždycky po podobné řeči dodat něco na závěr na odlehčení :)

Markus řekl(a)...

ok, zkusím to jinak - když jsem měl místo listů šišky? :-)

Enykl řekl(a)...

jo tak.. no, zadání by mělo být "nakreslete libovolný nejehličnatý strom", tak pokud i přesto bude mít šišky, tak fakt nevím... :) budeš si muset počkat do mého třeťáku, tam se to naučím, slibuju:)

Anonymní řekl(a)...

Když psychotest tak pořádný:

Oves nebo ves?
Ples nebo les?
Chlup nebo lup?
Brada nebo rada?
Svíčka nebo víčka?
Fenykl nebo Enykl?
Lenka nebo Plenka.

Enykl řekl(a)...

Hej, pokud toto nepsal Kuba, tak nevím kdo :-O