pondělí 7. září 2009

BIJ, volepičo!

Jít na fotbal do zapadlé hospody, aby tam „byl klid a kam si sednout“ nemusí být vždy výhra. Po tom, co jsem viděla v sobotu u vedlejšího stolu, jsem PRO veškeré genderové stereotypy a muže, kteří posílají ženy k plotnám a sami jdou… třeba lovit.

Aktivní blondýnka od vedlejšího stolu obcházela všechny (7 lidí) v hospodě, ptala se na tipy na výsledek a vybírala 10,-/tip. To mi ještě přišlo milé a vsadila jsem si na 2:2.

Poté, co si ale sedla a vyrovnala 70 korun do úhledného komínku, začala mohutně lokat pivo a už v prvních minutách, které opravdu nebyly vyhrocené, (sama) řvát:

„BIJ, vole PIČO…. Ale ne táááááám!!! Ty Hajzle pojebany slovensky…. Ty dostaneš sadu pičo!“

zatímco její přítel seděl vedle ní a cucal vinný střik. Když jí chtěl dát pusu, dočkal se jen vět:

„Teď néééé! Ti hrabe, nemužu, ne? Teď mě nelibej, se divam! A ten bramburek byl poslední. Chceš hubnout a pak žereš po večerech, TI ŘIKAM – POSLEDNÍ, ANO??“ přičemž napřáhla ruku jakože na facku, než její pozornost opět získal fotbal: „Ty ten balon zasuň… ZASUŇ už! Mam tam jit? Mam tam jit a ukazat ti to?! Bo bych zasunula i ja a to sem ženská!“

Zhruba do poločasu jsem pochopila, že zatímco „kokot pojebany“ je Slovák, tak „kokot pojebany černý“ je rozhodčí a „kokot pojebany velky“ zase Koller.

Za stavu 2:2, 30 sekund před koncem slečna prorokovala:

„Oni ten gol daji… cypove slovenšti, hajzli. Oni ho daji i kdyby nechtěli. Jen z piče ho daji. …Vždycky za pět minut dvanáct…. Pojď, kurva, POJĎ, ...POJĎ! A TY NEČUM A TY NELEŽ, TY CYPE…….“

Konec, nedali, nevyhráli. Já vyhrála.

4 komentáře:

aseedi řekl(a)...

no jo, taxikem ses projela, ale zaslouzene...

Enykl řekl(a)...

ano, 70 korun je 70 korun, ale psychická újma je nevyčíslitelná.

Markus řekl(a)...

blahopřeju, přiživovat se na národní tragédii je vlastizrada!!! :)

pseudointelektualka řekl(a)...

vždycky mě ten dialekt v tvým psaní děsně překvapí, píšeš spisovně, v hlavě mi zní standardní pražština, a pak najednou tohle. super.