sobota 14. února 2009

Zpátky do mládí

Za měsíc a něco mi bude 21. V Americe, nebo aspoň v některých jejích státech, bych mohla začít všechno: pít, čepovat pivo, koukat na porno, jezdit za plnou cenu, volit a třeba i plavat v medu, protože když říkám všechno, tak všechno! V Česku se toho moc nezmění, kromě toho, že přestanu dospívat a začnu stárnout. Asi se tomu nějak (pod)vědomě bráním tím, že se vracím do svých dětských let.


Tak například. V pondělí začíná škola. Na základce jsem v pátek předem měla vždycky už nadepsané sešity, podepsané učebnice, přichystaný penál a snad i utříděné pastelky podle barev. Po tomhle se mi zastesklo, takže jsem se rozhodla přichystat a doladit si věci do školy jako za mlada. Jenže po chvíli strávené shromažďováním školních věcí jsem zjistila, že mám jen jeden ušmudlaný trhací blok, kam píšu všechno, a tužku, která je právě po ruce. Tudy cesta do mládí nepovede.


Další na řadě bylo kreslení. Cestou z poslední zimní zkoušky jsem si za odměnu koupila vodovky, tempery, štětce a výkresy. Tímto jsem se do mládí dostala, protože jsem po pár obrázcích narazila na úplně stejné překážky jako kdysi: neumím nakreslit nos, namíchat hnědou a nepřetáhnout. Protože je ale vývoj věc nezadržitelná, i já jsem se od svých deseti let v kresbě posunula. Například když jsem teď udělala kaňku, vážně jsem chvíli uvažovala, kde je „ctrl+z“.


Že by to tudy taky nešlo? Tak to nechám tak a pro začátek budu ignorovat jak reklamy na „krémy 21+“, tak to, že většina seriálových herců, miss a fotbalistů jsou mladší než já. Doufám, že mě to za chvíli přejde a další spleen z věku přijde nejdřív za rok.


6 komentářů:

Markus řekl(a)...

Od 21 můžeš mít zbrojní průkaz, to by ti mělo udělat radost :-)

Enykl řekl(a)...

Vidíš.. to jsem si vlastně kdysi slíbila. a pak jsem na to zapomněla. Takže teď MUSÍM dělat zbrojní průkaz... a sakra:)

Marťas z KáHá řekl(a)...

Né, že si z nás pak budeš střílet :P

Anonymní řekl(a)...

Taky můžeš řídit tramvaj ;-)

Marťas z KáHá řekl(a)...

A nebo letadlo a Nora ti bude dělat co-pilota nebo letušku :P

Enykl řekl(a)...

Já beru tu tramvaj. Vždycky jsem chtěla být tramvaják. A nebo aspoň revizor!