středa 21. ledna 2009

Krása absurdit

Napadlo mě to zrovna, když jsem se do pedagogické psychologie drtila slovo od slova nazpaměť poučky o tom, jak by se žák neměl drtit slovo od slova nazpaměť poučky. Absurdit je plno.


Tak třeba: Švédský soud konečně uznal závislost na Coca-cole, takže jsem oficiálně nemocný člověk. A pojišťovna mi má zaplatit. Jelikož ale všechny peníze utrácím za Coca-colu, co bych dělala s těmi, co mi dá pojišťovna?


Nebo: Můj plyšový medvěd. Vždycky, když vstanu a odejdu z pokoje, on se přikryje. Nejdřív jsem podezírala rodiče, sestru… ale přiznejme si… Proč by to dělali? Když jsem byla malá, viděla jsem na SuperMaxu seriál, kde všechny hračky vždycky po odchodu majitele ožily a žily si vlastní život. Ale vždy tak, aby se stihly uklidit na svá místa, než se dítě vrátí. Tak můj medvěd asi svůj život žije velmi specificky. Pořád spí. Aspoň na něj netáhne, no.

(Chcete důkaz? Tady je:


Ale jak říká jeden náš docent: „Život by byl bez absurdit nudný. Proto je nutné se z nich těšit.“

(mimochodem další jeho výrok byl: „On vše ztratí… Kdybyste mu třeba nakreslili dvě ovce… Tak on ztratí i je.“ Nesouvisí, ale líbí se mi:))


A závěrem bych ráda poděkovala svému finskému čtenáři (předpokládám, že je to Markus, ale kdyby náhodou nebyl, děkuji tobě, jiný Fine:)) za to, že mi trochu pomohl obarvit mapu světa, která ukazuje, odkud mě čtou. (Tak mě napadá, že si asi udělám známé v Rusku, Grónsku a Kanadě :)). Zároveň tedy děkuji i neznámému Slovákovi, Velkobritovi a Severoirovi a dostávám se k další absurditě – proč nemám zabarvenou i Belgii?! Proč jsi tam jezdila, když z toho nic není, Anno?

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Teď! Už je tam konečně ta Belgie? Vždyť mi za chvíli končí semestr, že bych po sobě nic nezanechala? An.

Enykl řekl(a)...

Nic... Možná je ale prostě jen příliš malá. Zkus to zRus. :)

Anonymní řekl(a)...

A ty zkus číst okem a ne břuchem. Pojišťovna ti zaplatí léčení.. a pak už ani kapka toho lahodného hnědavého moku. Ušetřené peníze můžeš investovat do cestování.. třeba někoho z rodiny. An.

Anonymní řekl(a)...

A od koho je ten citat?Ze bych na "zrovna tehle" prednasce nebyl?A pojistovna zaplati leceni,ne nasavani ;) Stejne jako u protialkoholni lecby.Vzhledem ale k tomu ze to uznali, prestava byt tvoje uchylka legracni :( Snehulak

Enykl řekl(a)...

Sněhulák: Taková hádanka - byl to ten samý docent, jako "Rajče nebo Vejce"? :)
a máte pravdu... oba dva. Peníze nebudou a už nejsem výjimečná. :(

Markus řekl(a)...

Jak říkáme tady ve Finsku - kuukautta latauksesta vastaanoton palvelun :)

Enykl řekl(a)...

Markus: Opravdu jsi chtěl napsat: "Ani nejtemnější kouzlo z pekel nesmí chtíčem poskvrnit moji čest."? :)

Markus řekl(a)...

En, říkal jsem si, že na tý fotce máš docela ugrofinský profil :)

Enykl řekl(a)...

Mitä se on suomalais-ugrilaisia profiilia? :-O