čtvrtek 16. dubna 2009

Sečko-žněčko-mlátičko-pečka

No co, už je mi 21, učím se anglicky, peču, vařím, uklízím. Muselo na to přijít, a aby se ze mě stala holka na vdávání, i já se musela naučit prát v pračce. Vypadá to jednoduše, co? Dáte tam prádlo, prášek, nastavíte požadavky a zmáčknete tlačítko. Ale! Jak jsem právě zjistila, pračka není jen nástrojem k čištění oděvů, ale je především spouštěčem a zdrojem chronického stresu. Po celou dobu, co se pere, a nutno podotknout, že se to stává nahodile, ale většinou jen když dávám prádlo do pračky JÁ a jsem sama doma, se z ní ozývají divné zvuky. Něco mezi bzučením, kvílením a trianglem. Ustávají a začínají nepředvídatelně kdy se jim zachce a když se zdá, že je vše OK, pračka začne zrychlovat otáčky tak moc, že už v polovině je na maximu, čímž tato věta ztratila smysl.


A to vůbec nemluvím o tom, že nikdy nevím, kolik obarveného, sraženého, vytahaného, zašmodrchaného a jinak znehodnoceného čehokoliv z pračky vyleze.


No co, než se vdám…


Jo, a v pátek jsem v hospodě popila jednoho kluka půllitrem piva. (Nebylo to na článek, ale ani na zamlčení:))

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Sice jsem seděla vedle tebe, ale pořád nechápu, jaks ho mohla "popít" pivem... :-) An.

aseedi řekl(a)...

ted si vem, ze kdyz obcas peru ja (vzdycky vsechno na stejne stupne apod) tak mam jeste problem do jake zasuvky tu masinu muzu zapnout, jelikoz u nas je se zasuvkama celkem sranda......a obcas to taky vypada, jako kdyby se chtela pracka rozletel na spoustu malych pracek...

Enykl řekl(a)...

An: Jistě, že poLila, a teď to ani nemůžu nenápadně opravit, protože jsi na to upozornila!

Aseedi: a to si představ, kde bys vzal volné zásuvky, kdyby se fakt rozletěla a měl bys koupelnu plnou malých praček:) (jinak je to PŘESNĚ ten zvuk!)

aseedi řekl(a)...

no, radsi na to ani nemyslet, volnej zasuvek mame kolem pracky celkem dost, jenze z nich jde strach...navic prat pradlo v malech prackach by mohla byt jeste vetsi nocni mura....posledni dobou mam hromadu "fobii", tuhle predstavu si k nim muzu klidne pridat :)

Enykl řekl(a)...

Jak vidím, fóbie vytvářet je mnohem lehčí než je léčit :)

aseedi řekl(a)...

fobie je nepresny termin, nechci se rouhat, ha ha, ale jiny termin me nenapada, mivam obavy jezdit autem, od doby co jsem se postrikal mineralkou dokonce nerad a dost opatrne otvriram pet lahve, ktere jsou jako casove bomby....ááááá, ale fobie, je silny pojem, nakonec oboji klidne udelam...

Markus řekl(a)...

Polila pivem? Hmm, jsi mu hned měla říct, že máš doma pračku a že když půjde s tebou domu, tak mu to tričko vypereš ;)

Enykl řekl(a)...

když on si polil kalhoty... a ty já prát neumím :)