úterý 14. července 2009

Výluka tramvají mění lidi

Jak jsem již jednou psala, nevlastním řidičák, protože doufám, že do několika let dojde ropa. A taky to v dnešní společnosti považuji za jistý druh rebelství. Sice je to zhruba stejně tak odvážné jako rozkopat starou nefunkční ledničku v místě, kde je likvidují, a nebo přelézt pásku s nápisem „nevstupujte za tuto pásku“ a následně se tam vyfotit (:)), nicméně nějak to obhájit musím, a říkat, že jsem rebel, že tím protestuji nebo chráním životní prostředí, zní líp, než prostě přiznat, že se bojím silnic, aut, značek, uprostřed křižovatky stojících policistů, semaforů, stěračů a hlavně šaltrpáky.


Proto jezdím MHD, což mi nevadí, pokud zrovna není výluka a najednou se nezačnou všichni davově hrnout do přistaveného autobusu, který stejně za dvě minuty pojede znovu!


Výluka mění lidi. Při přestupu na náhradní dopravu se na mě všichni tak tlačili, že jsem měla chuť je zabít. Ale neudělala jsem to, protože jsem si oběma rukama musela držet tašku, aby mě neokradli. Do toho se starší paní s taškou na kolečkách surově obořila na holčičku v růžovém, která velmi roztomile radila tatínkovi: „Cvakni si jízdenku, tati, CVAKNI, mohl by tady být revizor!“ Reagovala na to podrážděně: „Cože?! Revizor?! Maličká, tady mě nutió přestupovat na ňáké blbé autobus a eště sem pošló revizora? To ať si zkusijó! To uvidió!“ což zopakovala ještě tak třikrát.


Ale nic, nebudu nadávat na spolucestující, protože každý má své mouchy. Narážím na to, jak jsem jednou jela s kamarádkou vlakem trasu Olomouc – Ostrava a celou cestu jsme se před plným kupé bavily o tom, jak děsně jsme inteligentní, jak dobré jsou naše seminární práce, které jsou málem hodny vydání a jak máme samá Áčka ze zkoušek, přičemž jsme v půlce cesty zjistily, že jsme při vší té inteligenci nastoupily na špatný vlak a zpátky jsme se skoro z hranic se Slovenskem dostávaly jen velmi těžko a navíc courákem, co stál u každé vrby. V něm už jsme mlčely.



3 komentáře:

pseudointelektualka řekl(a)...

vlaky jsou takovej evergreen, koukám. zrádný. ale mojí spolužačce jednou v půlce letu přišla oznámit stewardka, že její letenka je vlastně na den poté. tomu teprve říkám klasa.

Anonymní řekl(a)...

U nas je nastesti MHD absolutne nepouzitelny (drahy a prakticky nejezdici) takze leda peskobusem a tam takovy legrace neuziju :-D

aseedi řekl(a)...

tak prvne bych si dovolil ujasnit, ze my tyto stare lednice jen shromazdujeme, k destrukci se posilaji dale....jinak jsem potesen, ze nemame ridicak ze stejneho duvodu, respekt z provozu, MHD mam rad, poctu si a obcas me bavi i ty vyluky, ktere zpusobuji konec sveta, jelikoz spoluobcane jsou neinformovani a ja se tim pak zlomyslne bavim :)