sobota 30. ledna 2010

Střepy

Maily paní doktorky Enkely mi přestaly chodit. Protože mi na žádný z mailů neodpověděla a situaci neřešila, rozhodla jsem se přitvrdit a napsat mail tentokrát nepříjemný. A ejhle! Pomohlo to. Zašla na pražskou pobočku Vodafone, styděla se, že to neumí nastavit a vyřešila to. Jak to vše vím? Za přepážkou byl můj kamarád a náramně se situaci smál. Svět je malý.

Cestou vlakem vedle mě seděla paní a četla si časopis. Měla ho právě otevřený na dvoustraně „Velký horoskop na rok 2010“. Rychle jsem šilhavě našla svoje znamení, abych si přečetla, co mě čeká. V tom ona otočila stránku. Asi deset minut jsem se odhodlávala a pak jsem řekla: „Promiňte, mohla byste to prosím otočit zpět na ten horoskop, já bych si jen rychle proletěla, co tam mám,“ řekla jsem spiklenecky, jako bych říkala ,my ženy si horoskop vždycky rády přečteme, co?;)‘ a ona se na mě podívala fakt dost divně, ale přesto stránku otočila. Rychle jsem našla odstavec RYBY a čtu: „Máš klidnou a mírnou povahu a v domácím prostředí se cítíš moc dobře. Příští rok je pro tebe v zásadě pozitivní. Máš rád klidný život bez velkých změn a takový tento rok 2010 bude. Velké fyzické výkony po tobě nebudou žádány. Pokud by ses rozhodl založit rodinu, je to podle našeho mínění dobrý nápad. Zdá se, že tvůj majitel k tobě bude velmi štědrý. V jeho kapse budeš nacházet drobné pamlsky a občas dostaneš i novou hračku. Jsi romantický, tichý a oduševnělý pes.“ (časopis Psí kusy, leden 2010)

Zážitková gastronomie. Romantické večeře v drahých restauracích pro dva. Pozvání, které neodmítne žádná žena. Pokud ji ovšem nezve můj kamarád: „Pojď se mnou! Tě pak pozvu na ňake jidlo.. třeba klidně i tam, jak je to tam drahe jak prdel a maš na taliři sojovkou namalovane čarymary a vpravo dole nějakou pičovinu s listem.“

U nás v domě se asi pohybuje nějaký vyléčený fetišista. Při vynášení odpadků jsem vedle kontejneru našla tři tašky plné starého spodního prádla.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Oslovuješ cizí lidi ve vlaku?To je pokrok.R

Enykl řekl(a)...

po zážitku s psím časopisem asi zase přestanu!

pseudointelektualka řekl(a)...

třásla jsem se strachy, co ti na to ta ženská nařvala, a ono tohle... já bych se teda takhle neodvážila - ale po tomhle postu to asi zkusím. kupříkladu dodnes nevím, proč jsou inženýři nejhorší (viz. http://pseudointelektualka.blogspot.com/2006/04/frustrace.html). ty ses aspoň dozvěděla, že jsi romantický a oduševnělý pes, to hned tak každej neví.

Enykl řekl(a)...

néé!!! Proč jsou nejhorší inženýři??? Mělas na to tři a půl roku, jakto, že jsi to ještě nezjistila?
jinak pes jak pes, hlavně jsem se dočetla, že dostanu novou hračku! juchú!